Word ook een Global Goals gemeente

De Global Goals vormen de wereldagenda voor de komende vijftien jaar. Gemeenten spelen bij de realisatie van deze duurzaamheidsdoelen een cruciale rol. De VNG nodigt uw gemeente uit om een Global Goals gemeente te worden. Wat zijn de directe voordelen?

  • De Global Goals vormen een internationaal erkend raamwerk met een positieve blik op de toekomst. Het is een helder, bruikbaar kader om als leidraad te gebruiken bij het ontwikkelen en toetsen van beleid.
  • U draagt direct bij aan een rechtvaardige, veilige en welvarende wereld, zowel binnen de gemeentegrenzen als daarbuiten.
  • De Global Goals blijken veel energie los te maken in gemeenten en vormen een verbindend element in de samenwerking met burgers, bedrijven en maatschappelijke organisaties.
  • U kunt leiderschap laten zien op duurzaamheid. En gezien de wereldwijde aandacht vormen de Global Goals een prachtig thema om uw gemeente internationaal te profileren.
  • Met onze ondersteunende middelen, zoals de Tijdscapsule en de Menukaart, is het heel gemakkelijk om aan te sluiten bij onze Gemeenten4GlobalGoals campagne.

Velen besloten al Global Goals gemeente te zijn. Wilt u ook aan de slag? VNG International is er om u zonder verdere verplichtingen met raad en daad bij te staan. Wij helpen u en uw gemeente excelleren.